Φυτά Εσωτερικού χώρου: Συμβάλουν στην ανθρώπινη υγεία!

Εκτός από την καλή εμφάνιση, τα φυτά εσωτερικού χώρου υποστηρίζουν την ανθρώπινη υγεία σε σπίτια, γραφεία, σχολεία και νοσοκομεία. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα μέγιστα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου είναι μέσω της βελτίωσης της ευημερίας και της παραγωγικότητας.

 

Υπάρχει συζήτηση γύρω από την επιρροή τους στην ποιότητα του εσωτερικού αέρα, ενώ αναλύεται η λεπτομέρεια σχετικά με τον αριθμό των φυτών που απαιτούνται.

Εισαγωγή

Μπορεί η καλλιέργεια φυτών να βοηθήσει πραγματικά να μετατρέψει τα σπίτια μας, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας σε καλύτερες θέσεις; Είναι ένα ζήτημα που έχουν διερευνηθεί πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες και τα αποτελέσματα τώρα διαδίδουν το θέμα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου προσφέρουν δυο πλεονεκτήματα για εμάς: βελτιωμένη ψυχολογική (ψυχική) ευεξία και βελτιωμένη φυσική ανθρώπινη υγεία (υποστηρίζουν τη φυσική κατάσταση και τη γενική υγεία).

Τα ψυχολογικά οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου έχουν αποδειχθεί ως:

 • Μια βελτιωμένη διάθεση
 • Αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων (προσθήκη εργοστασίων σε περιβάλλον γραφείου ειδικότερα)
 • Αυξημένη ταχύτητα αντίδρασης σε ένα έργο υπολογιστή
 • Μειωμένα επίπεδα στρες

Τα οφέλη από τη φυσική υγεία των φυτών εσωτερικού χώρου έχουν αποδείξει πως οι άνθρωποι παρουσιάζουν:

 

 • Μειωμένη αρτηριακή πίεση
 • Μειωμένη κόπωση και πονοκεφάλους κατά 20-25% σε μία μελέτη
 • Οι ασθενείς σε νοσοκομειακά δωμάτια με φυτά ανέφεραν μειωμένο μετεγχειρητικό πόνο

Ποια φυτά για να επιλέξετε;

Υπάρχει συνεχής συζήτηση σχετικά με τους τύπους και τον αριθμό των φυτών που χρειάζονται στα σπίτια για να επιτευχθούν οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων φυτών, τόσο πιθανότερο είναι το όφελος για την ποιότητα του αέρα και τη γενική ευημερία.

Παρακάτω είναι μια λίστα με εύκολο να αναπτυχθούν φύλλωμα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε σπίτια, σχολεία και γραφεία.

 

 1. Chlorophytum comosum (φυτό αράχνη)
 2. Dracaena fragrans ‘Janet Craig’ (δράκενα)
 3. Zamioculcas zamiifolia (ζάμια)
 4. Sansevieria trifasciata (Σανσιβέρια)
 5. Ficus elastica (φίκος)

 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 2310-315300  ή βρείτε τα στοιχεία μας στον παρακάτω σύνδεσμο http://anotherforest.com/contact/