Πόσο συχνά και πότε ποτίζουμε;

Ο κήπος και ιδιαίτερα το γκαζόν έχει απαιτήσεις από νερό χωρίς αυτό σημαίνει ότι ποτίζουμε όσο και ότι ώρες θέλουμε ή μας βολεύει.

Οι βροχοπτώσεις και ο καιρός είναι μεταβλητός παράγοντας οπότε θα πρέπει να τον λαμβάνουμε υπόψη στη συχνότητα και στη ποσότητα του νερού που θα κληθούμε να ποτίσουμε.

Ποία είναι η καλύτερη ώρα να ποτίσουμε;

1. Νωρίς το πρωί

Η καλύτερη λύση είναι να ποτίσουμε νωρίς το πρωί καθώς οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές για τα δεδομένα της εποχής που έχουμε και παράλληλα τα φυτά μας έχουν το χρόνο να απορροφήσουν την απαραίτητη ποσότητα νερού με τις μικρότερες απώλειες λόγω εξάτμισης. Επίσης έχουν απόθεμα νερού για όλη την ημέρα και ιδιαίτερα για τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο που θα ακολουθήσουν προς το μεσημέρι.

 

2. Τις απογευματινές ώρες

Εφόσον δεν μπορείτε να ποτίσετε νωρίς το πρωί η δεύτερη καλύτερη λύση είναι το απόγευμα μετά τις 18:00.

Τι να προσέξετε..

Μεγάλη προσοχή να μην πέσει νερό επάνω στα φύλλα των φυτών καθώς η υγρασία που θα μείνει επάνω τους όλο το βράδυ αυξάνει τον κίνδυνο για ασθένειες και μύκητες!

 

3. Μεσημέρι

Πρέπει να αποφύγετε να ποτίσετε τα φυτά σας εκείνες τις ώρες που κάνει πολύ ζέστη και ο ήλιος είναι καυτός. Ποτίστε μόνο εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

 

Πόσο να ποτίζoυμε;

Το κάθε φυτό έχει τις δικές του απαιτήσεις για νερό και αυτό εξαρτάται από τους εξής παράγοντες:

  • το είδος του φυτού
  • το βάθος του ριζικού συστήματος
  • το τύπο του εδάφους
  • το κλίμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φυτό απορροφά το 70% της ποσότητας νερού που του δίνουμε.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 2310-315300  ή βρείτε τα στοιχεία μας στον παρακάτω σύνδεσμο http://anotherforest.com/contact/