Μετεωρολογικός σταθμός – Συλλογή κλιματικών δεδομένων

Η εταιρία μας καινοτομεί με την εγκατάσταση επαγγελματικού μετεωρολογικού σταθμού DAVIS Vantage Pro 2 σε κεντρικό σημείο στο Δήμο Πανοράματος.

 

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η συλλογή δεδομένων περιβάλλοντος (θερμοκρασία, υγρασία, άνεμος κ.α.)  και η επεξεργασία αυτών για τη καλύτερη δυνατή πρόληψη ασθενειών των φυτών που αναπτύσσονται σε συγκεκριμένες συνθήκες. Παράλληλα με τη καταμέτρηση των βροχοπτώσεων μας δίνεται η δυνατότητα για τη καλύτερη διαχείριση των συστημάτων άρδευσης.

Η κίνηση αυτή συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό για τη καλύτερη δυνατή συντήρηση των κήπων που αναλαμβάνει η εταιρία μας.

Η τοποθεσία που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί ο μετεωρολογικός σταθμός καλύπτει ένα τεράστιο εύρος τον πελατών μας στην ανατολική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

 

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα στοιχεία που θα συλλέγονται:

  1. Υγρασία περιβάλλοντος
  2. Θερμοκρασία
  3. Ημερήσια βροχόπτωση
  4. Μηνιαία Βροχόπτωση
  5. Βαρομετρική πίεση
  6. Διεύθυνση ανέμου
  7. Ταχύτητα ανέμου
  8. Γραφήματα σύγκρισης όλων των παραπάνω σε ημερήσια, μηνιαία και ετήσια βάση.

 

H Davis έχει ερευνήσει και έχει αναπτύξει έναν πλήρη κατάλογο μοντέλων ασθενειών και παρασίτων. Η ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών Integrated Pest Management (IPM) είναι τώρα διαθέσιμη στην εφαρμογή Davis Mobilize. Το IPM υποστηρίζει επί του παρόντος 28 ασθένειες και 63 μοντέλα εντόμων με πρόσθετα μοντέλα διαθέσιμα σύντομα. Τα τρέχοντα μοντέλα καλύπτουν τις ακόλουθες ομάδες καλλιεργειών: σταφύλια, μήλα & αχλάδια, Πυρηνόκαρπα  και καρπούς με κέλυφος και θα βοηθήσουν τους αγρότες να προστατεύουν τις καλλιέργειες τους από ζημιές από επιβλαβείς οργανισμούς, αναφέροντας ακριβή εκτίμηση επικινδυνότητας για συγκεκριμένες καλλιέργειες.

 Με το IPM, οι καλλιεργητές θα μπορούν να εντοπίζουν τα παράσιτα με βάση δείκτη κινδύνου, να ενημερώνουν μοντέλα IPM με ενέργειες αποκατάστασης, να εντοπίζουν τα παρελθόντα, τρέχοντα και μελλοντικά στάδια παρασίτων. Για να αξιοποιήσουν την έκθεση του IPM, οι καλλιεργητές θα πρέπει να έχουν αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας και υγρασίας φύλλων και σύνδεση WeatherLink  Pro +.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες στο παρακάτω σύνδεσμο : https://www.weatherlink.com/bulletin/7f008496-ad0d-44e5-90cf-96c9f781f636

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 2310-315300  ή βρείτε τα στοιχεία μας στον παρακάτω σύνδεσμο http://anotherforest.com/contact/