Ο κήπος μας το φθινόπωρο!

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μαζί με αυτό τα φυτά και ο κήπος μας αντιδρά φυσιολογικά σε αυτό! Τι εργασίες όμως πρέπει να κάνουμε εμείς;

 

6 tips είναι απαραίτητα και θα βοηθήσουν ώστε ο κήπος μας να διατηρηθεί στην όψη και στη μορφή του!

1. Λίπανση  κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

 

Τι να προσέξετε..

Μη λιπάνετε το κήπο σας τον Σεπτέμβριο εάν οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς.. Υπάρχει κίνδυνος να “κάψετε” το αγαπημένο σας γκαζόν.

 2. Αερισμός του γκαζόν.

Αερίζουμε το χλοοτάπητα με τα ειδικά μηχανήματα για τη χρήση αυτή. Σκοπός μας είναι η καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στη ρίζα του γκαζόν καθώς επίσης τροφοδοτείται και καλύτερα με νερό και θρεπτικά συστατικά. Το γκαζόν το οποίο εξαερώνεται  (μία με δύο φορές το χρόνο) αναπτύσσεται καλύτερα, είναι πιο υγιές και πιο όμορφο.

Τι να προσέξετε..

•Ο εξαερισμός γίνεται την αρχή της άνοιξης ή πριν τον χειμώνα.

3. Μεταφύτευση φυτών και δέντρων.

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για εργασίες μεταφύτευσης, επειδή το χώμα έχει αρκετή υγρασία χάρη στις τακτικές βροχές. Το έδαφος είναι ακόμα ζεστό από το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και έτσι τα φυτά έχουν ακόμα αρκετό χρόνο για να συνηθίσουν τη νέα τους θέση και να σχηματίσουν νέες ρίζες.

4. Φύτευση βολβών.

Οι βολβοί μπορούν επίσης να φυτευτούν το φθινόπωρο, έτσι ώστε τα άνθη τους να προβάλουν από το έδαφος την κατάλληλη στιγμή την άνοιξη, για να σας θαμπώσουν με τα λαμπερά τους χρώματα. Η κατάλληλη θέση είναι ζωτική για να ευδοκιμήσουν και να ανθίσουν αυτοί οι προάγγελοι της άνοιξης.

5. Κλάδεμα φραχτών.

Οι φράχτες θα πρέπει να κλαδεύονται για τελευταία φορά το φθινόπωρο, για να αποφευχθεί η αποσύνθεση από τη συσσώρευση υγρασίας. Κλαδεύετε τους φυλλοβόλους φράχτες μόνο μέχρι εκεί που φτάνετε χωρίς να δημιουργείτε τρύπες, γιατί δεν θα ξαναφυτρώσουν στη διάρκεια του χειμώνα και ο φράχτης θα δείχνει γυμνός. Τυχόν φύλλα δέντρων που έχουν πέσει πάνω στο φράχτη θα πρέπει επίσης να αφαιρούνται, διαφορετικά ο φράχτης δεν θα έχει αρκετό καθαρό αέρα και ήλιο και μπορεί να σαπίσει.\

6. Μείωση ποτίσματος.

Μειώνουμε σταδιακά και ανάλογα με τη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις, το πότισμα του κήπου μας έως ότου φτάσουμε στα χειμερινά επίπεδα που την περίοδο εκείνη το πότισμα είναι ελάχιστο.

 

 

 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 2310-315300  ή βρείτε τα στοιχεία μας στον παρακάτω σύνδεσμο http://anotherforest.com/contact/